Hoevesneukeltocht 2014 was een groot succes

Op zondag 18 mei 2014 ging de eerste Sneukelhoevetocht door.

Na een uitgebreid ontbijt met verse eieren en spek en het lekkerste appelsap dat je ooit gedronken hebt, in de zon op de binnenkoer van de Paalsteenhoeve trokken een 350 – tal fietsers op weg langsheen de Oostendse Stadshoeveroute.

Op de volgende stop op de Noordhoeve genoten de deelnemers van lekkere pudding, uiteraard gemaakt met verse melk.

Vandaar ging het naar de hoeve Nieuwenhove waar , bij wijze van gezonde aperitief, een karnemelksmoothie met verse aardbeien werd geserveerd. Men kon er ook genieten van het pasgeboren veulentje dat dartel in de weide de bezoekers begroette.

Op de Hertenboerderij Hertenfinesse stond de lunch in het teken van , hoe kon het ook anders, hertenpaté, gerookte hertenfilet en zelfs hertenworst en hertenhamburger. Overbuur de Kaashoeve kon uiteraard ook niet ontbreken en bood een assortiment kaas aan, dit alles begeleid met een frisse Keyte.

Afsluiten kon op de vertrekplaats, de Paalsteenhoeve ,waar naar hartenlust gelikt kon worden aan een ijsje van hoevemelk .

Wie dit wilde kon nog napraten bij een frisse Keyte of zich bedienen aan de cava – bar.
Het moet wellicht niet gezegd dat de meesten nog lange tijd bleven ‘ hangen ‘ ….
 
Wie erbij was, was enthousiast over de stadshoeveroute maar vooral over de unieke proeverijen en de sympathieke ontvangst op de diverse boerderijen. Het zonnige en aangename fietsweer was uiteraard een reuze meevaller !
 
Jammer genoeg hebben wij velen moeten teleurstellen en de inschrijvingen voortijdig stopzetten.

Dit in eerste instantie omdat we verrast werden door de vele inschrijvingen en toch tijdens deze Sneukelhoevetocht een zekere kwaliteit wilden bieden voor alle deelnemers.
Blijkbaar is de organisatie van een dergelijke proeverijentocht wel een schot in de roos voor de Oostendenaars en tweede verblijvers die zo een ander Oostende leren kennen.
 
Ik was zondagavond in alle geval een fiere schepen van landbouw : fier op “ mijn “ boeren die maandenlang hebben meegewerkt aan het uitwerken van deze prachtige dag en op de dag zelf met gezin en familie werkelijk alles hebben gegeven om dit een onvergetelijke dag te maken.
 
Mijn dank en appreciatie gaat dan ook uit naar Martine en Hendrik, Gerda en Johan, Frank en Kathy, Peter en Bernadette, Dirk en Linda, Stefaan en Mieke.